Rustig wennen

Rustig wennen
Voor het eerst naar de basisschool gaan kan best spannend zijn.
Stap voor stap laten we uw zoon of dochter kennismaken met de school, de leerkracht en de nieuwe klas.

Wenmomenten
Voordat uw kind 4 jaar is, mag hij/zij al een paar keer bij ons in de klas komen kijken en spelen (2 dagdelen). Een maand voor de vierde verjaardag neemt de leerkracht contact met u op en spreekt de wenmomenten af. Uw kind ontvangt dan van de leerkracht een kaart waarop staat wanneer hij/zij voor het eerst naar school mag!

Als uw kind 4 jaar geworden is, mag hij/zij iedere dag naar school. In overleg met u bekijken we of uw kind meteen al hele dagen komt of dat we zorgen voor een opbouw.

Intakeformulier en startgesprek
Bij de start ontvangt u een intakeformulier waarop u verschillende punten van de ontwikkeling van uw zoon/dochter kunt invullen. Dit geeft ons een eerste beeld van de beginsituatie.

Na 4-5 weken onderwijs plannen we een startgesprek. Dit gesprek is op school, maar u kunt er ook voor kiezen om dit gesprek thuis te laten plaatsvinden. Tijdens dit gesprek bespreken we de start van uw kind bij ons op school, hoe vindt uw kind het op school, wat vertelt hij/zij, hoe ervaart u het als ouders, etc.

Basisonline
U krijgt toegang tot het ouderportaal van onze school. Via dit portaal proberen we de ouders zo goed mogelijk op de hoogte te houden, door foto's, nieuwsbrieven en berichten te sturen.
Ook kunt u in dit portaal (in de boekenkast) lezen hoe een schooldag er voor uw kind uitziet.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, kom gerust even langs of bel 0345-641312 of mail info@deontdekking.nl.